Milutin Pantić, direktor kompanije Aronija Hoff, u emisiji RTS Šarenica 01.07.2023. u hotelskom kompleksu Fruške terme, predstavio je portfolio kompanije i sve proizvode od aronije.
Aronija Hoff predstavljanje proizvoda od aronije u emisiji RTS Šarenica, 01.07.2023. (VIDEO)
Aronija Hoff predstavljanje proizvoda od aronije u emisiji RTS Šarenica, 01.07.2023. (dijalog lista)
SLOBODAN ŠARENAC: U nastavku u Šarenice ovde u Fruškim termama, pričam sa Milenkom Pantićem. Dobar dan, Milenko, dobro došli.
MILUTIN PANTIĆ: Dobara dan i bolje vas našao.
SLOBODAN ŠARENAC: Vi ste iz Beograda, za ali plantaža aronije je – gde tačno?
MILUTIN PANTIĆ: Plantaža je u Sremu.
SLOBODAN ŠARENAC: U Sremu?
MILUTIN PANTIĆ: U Deču.
SLOBODAN ŠARENAC: Deču?
SLOBODAN ŠARENAC: Opština Pećnici.
SLOBODAN ŠARENAC: Dobro, jesu li zadovoljni tamo se vama ili vi sa njima?
MILUTIN PANTIĆ: MeĐusobno smo zadovoljni, jedni sa drugima.
SLOBODAN ŠARENAC: E, sad, slušajte me, sad smo nas dvojica pričali, dok nismo krenuli zvanično ovaj razgovor, a rekli ste mi da je sok od aronije… Ali, ne hoću da vas prvo pitam zašto piše aronija by HOFF sa dva F?
MILUTIN PANTIĆ: Zato što je HOFF skraćenica od firme House OF Food i takav je naziv firme koja se bavi aronijom.
SLOBODAN ŠARENAC: Dobro. I onda ste mi rekli, maločas ja kukam, kako moram da menjam režim ishrane, da bih skinuo stomak… I vi rekoste šta je dobro za sok od aronije?
MILUTIN PANTIĆ: Sok od aronije je veoma značajan, zato što radi detoksikaciju organizma. Prvenstveno, kiseo organizam pretvara u bazni. Drugo, čisti svu kiselinu i otrove iz organizma i rešava mnogo toga…
SLOBODAN ŠARENAC: Kako da ga pijem?
MILUTIN PANTIĆ: Mala rakijska čascica, ujutru na prazan stomak je sasvim dovoljna.
SLOBODAN ŠARENAC: Hoće li uticati to na moj mozak pošto sam rekao Milenko, a vi ste Milutin? Mislim da sam rekao Milenko?
MILUTIN PANTIĆ: Rekli ste Milenko, ja sam Milutin. Sad sam stekao pravo da vas zovem kume?
SLOBODAN ŠARENAC: Može! Znači, čašica ujutru uticaće i na moje sive ćelije?
MILUTIN PANTIĆ: Tako je.
SLOBODAN ŠARENAC: Dobro. Sada ono drugo, što sam hteo da vas pitam. Aronija, ovako obrađena, nije ista kao ona, kad je probamo sa žbuna?
MILUTIN PANTIĆ: Tako je. Aronija sa žbuna ima jedan težak ukus, ne može se pojesti puno. I ljudi koji probaju ove projizvode, prosto, a probali su je sa žbuna, ne veruju da je to od iste biljke.
SLOBODAN ŠARENAC: A, ovako? Drugačije je potpuno, kad se obradi?
MILUTIN PANTIĆ: Ovako je potpuno drugačije kad se obradi. S tim, što mi to što radimo, radimo čiste proizvode od aronije, radimo sa drugim domaćim proizvodima, drugim domaćim voćem. I sve ovo što ovde vidite je srpskog porekla.
SLOBODAN ŠARENAC: Kako ste mi rekli? Ovo je za zdravlje, a ovo je za hedonizam? Šta je hedonizam?
MILUTIN PANTIĆ: Hedonizam je zato što nadev i preliv možete koristiti u kuhinji, kao što rade u hotelu Fruške terme. Između ostalih.
SLOBODAN ŠARENAC: Dobro.
MILUTIN PANTIĆ: Onda kombinacija aronije i drugog voća, bez šećera, sa vrlo malo šećera ili sa medom.
SLOBODAN ŠARENAC: Dobro.
MILUTIN PANTIĆ: Ili, takozvani niskokaloriči namazi.
SLOBODAN ŠARENAC: I onda ovde imamo biznis tu biznis.
MILUTIN PANTIĆ: Imamo biznis tu biznis. Mnogi pekari, poslastičari, hoteli, restorani, koriste ove naše proizvode. Naravno voleli bismo da ih bude još. Za razne svoje…, njima to služi kao sirovina. G. Milenko, recimo, u svojoj kuhinji koristi ovo. Ovim putem koristim priliku se zahvalim hotelu Fruške terme, koji su prepoznali i kvalitet i značaj i ukus aronije. I primjenjuju je u raznoraznim stvarima koje su njihovoj ponudi, i slanim i slatkim.
SLOBODAN ŠARENAC: Kakav oni kolač prave sa aronijom?
MILUTIN PANTIĆ: Između ostalog, postao je standard kolač – baklava sa aronijom.
SLOBODAN ŠARENAC: Baklava sa aronijom? Pričajte vi, sad ću ja da dođem, idem samo da probam… Šalim se, naravno. I rekli ste da jedan gospodin… Pa, mora da ostane neko da vodi emisiju. I rekli ste da jedan gospodin iskoristio i napravio kolač od aronije, koji izvozi širom sveta?
MILUTIN PANTIĆ: Tako je izvozi u Europu. Da, zbog transporta je teško da se ide van Europe… Ali, jedna firma, ne smemo da navodimo koja je, proizvodi kolač, koji se zove aronija badem, i u priličan broj zemalja izvozi.
SLOBODAN ŠARENAC: Recite mi sad, da li je teško održavati aroniju. Da li je teško brati, da li je teško prerađivati? Jel’ to dobar posao?
MILUTIN PANTIĆ: Kako da vam kažem? Ako aronija bude…
SLOBODAN ŠARENAC: Čini se da više radite iz zadovoljstva?
MILUTIN PANTIĆ: Pa, za sada je sve to više zadovoljstvo, jedan ozbiljan entuzijazam, jer, ovo što smo mi napravili je, za sada, jedinstveno je u svetu. A pokušavamo aroniju, kao domaći proizvo – ona je odomaćena ovde, pre jedno 12 godina prilično, jer i država je davala subvencije za aroniju – pokušavamo da približimo ljudima drugu vrstu ukusa aronije i da pokažemo da je ona vrlo kvalitetna za raznorazne druge primene.
SLOBODAN ŠARENAC: Gde da nađemo informacije. Kako beše? HOFF sa dva F?
MILUTIN PANTIĆ: HOFF sa dva FF tačka rs (www.hoff.rs). Sve Instagram, sajt, Fejsbuk…
SLOBODAN ŠARENAC: Ali sa dva F.
MILUTIN PANTIĆ: Sa dva F.
SLOBODAN ŠARENAC: House OF Food. Dobro! Dobro ovo zvuči!